AJUTORÂNDU-VĂ SĂ RĂMÂNEȚI ÎN CONTROL

În timp ce majoritatea oamenilor consideră o vizită la Shipleys ca fiind o modalitate distractivă și sociabilă de a-și petrece timpul, o mică minoritate constată că jocul la aparatele cu sloturi sau la bingo poate deveni o problemă.

Mulți clienți nici măcar nu consideră bingo-ul ca fiind jocuri de noroc; totuși, jocurile de noroc pot afecta oamenii, iar unii sunt mai vulnerabili decât alții, așa cum se poate întâmpla și cu alcoolul și alte droguri.

La Shipleys luăm problema jocurilor de noroc cu seriozitate. De asemenea, ne asumăm responsabilitatea de a proteja clienții noștri, oferind un mediu sigur și responsabil în localurile noastre, precum și angajându-ne să oferim sprijin celor care găsesc dificil să-și controleze jocurile de noroc.

Această ghid este destinată tuturor clienților, oferind informații utile și sfaturi pentru a-i ajuta pe toți să joace responsabil, să evite problemele și să se distreze.

Însă, în același timp, oferă și ajutor practic și sfaturi pentru cei care ar putea avea dificultăți în a-și controla jocurile de noroc.

Se oferă informații despre cum să vă excludeți voluntar la nivel național din cluburile de bingo terestre și centrele de jocuri cu bani reali din Regatul Unit (Marea Britanie). De asemenea, se oferă informații despre unde puteți găsi mai mult ajutor specializat, dacă este necesar, de la cele mai importante agenții de sprijin, cum ar fi GamCare.

CUM VĂ PUTEM AJUTA SĂ VĂ PĂSTRAȚI DISTRACTIA?

Cum vă putem ajuta…

Aveți încredere că dorim doar ce este mai bun pentru clienții noștri și vă vom oferi ajutor și suport pentru a vă ajuta să vă mențineți controlul asupra jocurilor de noroc prin:

Sfaturi…

Asigurându-ne că personalul nostru este complet instruit pentru a putea sfătui clienții cu privire la cum să obțină ajutor. Vorbiți cu un membru al personalului pentru a vedea testul nostru de autoevaluare, care vă poate ajuta să identificați dacă aveți o problemă legată de jocurile de noroc.

Auto-excludere…

Oferind opțiunea de auto-excludere la nivel național din toate cluburile de bingo din Regatul Unit, precum și auto-excludere din localurile de jocuri de pe stradă (AGCs). Schema previne orice vizite ulterioare pentru o perioadă minimă de 6 luni. Vă puteți înscrie ușor în schema națională vorbind cu unul dintre managerii noștri. În mod alternativ, vă puteți auto-exclude la nivel național urmând procesul detaliat pe site-ul Asociației de Bingo – www.bingo-association.co.uk Oferind informații detaliate despre cum să preveniți și să controlați jocurile de noroc problematice Lucrând îndeaproape cu organizațiile de caritate și grupurile de sprijin care oferă asistență pentru jucătorii cu probleme.

Stabilirea limitelor…

Vorbiți cu un membru al personalului pentru a afla care mașini vă pot oferi opțiunea de a stabili limite pentru timpul sau suma de bani pe care doriți să o cheltuiți atunci când jucați în localurile noastre.

CUM POT OBȚINE AJUTOR?

Dacă credeți că jocurile dvs. de noroc ar putea scăpa de sub control, puneți-vă următoarele întrebări…

  • Credeți că v-ați pus în pericol educația sau locul de muncă din cauza jocurilor de noroc?
  • Urmați pierderile continuând să jucați atunci când sunteți într-o serie de pierderi?
  • Atunci când câștigați, aveți o dorință covârșitoare de a câștiga mai mult?
  • Vă jucați vreodată până când rămâneți complet fără bani? Ați mințit, ați furat sau ați împrumutat bani pentru a juca? 
  • Sunteți reticent să vă cheltuiți banii pe altceva? Vă jucați vreodată mai mult timp sau mai des decât ați planificat?
  • Vă jucați vreodată pentru a scăpa de aspectele negative ale vieții dvs.? Vă simțiți deprimat sau suicidal din cauza jocurilor de noroc?
  • Ați vândut vreodată bunuri pentru a obține bani pentru jocurile de noroc sau pentru a plăti datorii de jocuri de noroc?

SCHEMA NAȚIONALĂ DE AUTO-EXCLUDERE

Care sunt opțiunile mele pentru auto-excludere?

Dacă doriți să vă excludeți de la Shipley Estates Ltd (sau de la orice alt operator de bingo terestru sau AGC), veți fi automat înscris în schema națională.

Schema națională de auto-excludere permite unui client să se auto-excludă din fiecare club de bingo din Regatul Unit printr-o singură cerere. De asemenea, oferim această facilitate în centrele noastre de jocuri pentru adulți. Vă rugăm să întrebați unul dintre membrii echipei noastre pentru mai multe detalii despre schema, inclusiv termenii și condițiile.

Rugați un membru al echipei noastre care va discuta cu dvs. despre auto-excludere și vă va ghida prin procesul despre ce implică și cum să aplicați. Dacă doriți să aplicați, vom avea nevoie de câteva detalii de bază împreună cu o fotografie și o semnătură. Prin alăturarea schemei, acordați permisiunea de a vă împărtăși auto-excluderea cu alți operatori de bingo și AGC folosind baza de date națională securizată.

Perioada minimă de auto-excludere pe care o puteți solicita este de șase luni, iar excluderea dvs. va rămâne automat în vigoare pentru încă șase luni, după care va expira. Puteți solicita reactivarea în orice moment după perioada dvs. de auto-excludere declarată.

În primul rând, dumneavoastră sunteți responsabil, însă cluburile de bingo și AGC-urile participante la schemă vor face tot ce le stă în putință pentru a vă ajuta.

Nu este posibil să vă auto-excludeți doar de la Shipleys Bingo și AGC-uri. Orice client care dorește să se auto-excludă de la oricare dintre locațiile Shipley Estates Ltd (sau de la orice alt operator) va trebui să se alăture schemei naționale.

Vă recomandăm să vă excludeți și de la toate celelalte forme de jocuri de noroc pe care le utilizați sau la care s-ar putea să fiți tentat să le utilizați, cum ar fi cazinourile, casele de pariuri și site-urile de jocuri de noroc online.

CE FAC DACĂ CRED CĂ AM O PROBLEMĂ?

Recuperând controlul…

Primul pas în recuperarea controlului este să fii sincer cu tine însuți și să accepți că ar putea exista o problemă.

Discutați cu Managerul de Datorie în confidențialitate la clubul local Shipleys Bingo sau AGC. Ei înțeleg problemele implicate și vă pot oferi informații sau vă pot pune în legătură cu consilieri calificați. În mod alternativ, vorbiți cu cineva în care aveți încredere.

Măsuri practice pentru a vă ajuta să obțineți controlul…

Opriți toate jocurile de noroc pentru a rupe obiceiul. Rugați pe cineva în care aveți încredere să gestioneze banii pentru o perioadă convenită de timp (de exemplu, trei luni). Lăsați cardurile de credit/debit acasă și aduceți doar o sumă limitată de bani cu dvs. Folosiți un calendar pentru a marca fiecare zi în care nu jucați, astfel încât să puteți vedea progresul făcut. Răsfățați-vă după o perioadă “fără jocuri de noroc”, tratându-vă cu unele dintre banii economisiți. Dacă toate celelalte nu reușesc – opriți-vă din jocuri de noroc. Solicitați auto-excluderea vorbind cu unul dintre membrii echipei noastre și excludeți-vă din toate cluburile de bingo și AGC-urile din zona dvs. locală.

Țineți minte – luați fiecare zi pe rând… Fiți optimist – puteți obține controlul.

CUM POT OBȚINE AJUTOR?

Dacă dumneavoastră sau cineva pe care îl cunoașteți nu poate controla jocurile de noroc, următoarele asociații sunt disponibile pentru a ajuta:

Linia de Asistență Națională pentru Jocurile de Noroc: 0808 8020 133 Informații, sfaturi și consiliere pentru persoanele care au preocupări legate de jocurile de noroc, familiile și prietenii acestora. www.gamcare.org.uk

Gamblers Anonymous este o comunitate de auto-ajutor pentru jucătorii compulsivi care doresc să își abordeze problemele legate de jocurile de noroc. Organizația lor suroră, Gam Anon, organizează grupuri de suport pentru partenerii/familia jucătorilor compulsivi. Grupurile se întâlnesc săptămânal la nivel național. www.gamblersanonymous.org.uk

Asociația Gordon Moody Tel: 01384 241 292 O instituție care oferă cazare, consiliere și reabilitare pentru jucătorii compulsivi. www.gordonmoody.org.uk

Linia Națională pentru Datorii Tel: 0808 808 4000 Sfaturi și suport pentru a gestiona datoriile într-un mod proactiv și informat. Pachete de auto-ajutor sunt trimise gratuit celor cu probleme de datorii. www.nationaldebtline.org.uk