NDIHMA PËR TË QËNDRUAR NËN KONTROLL

Ndërsa shumica e njerëzve e shohin një vizitë në Shipleys si një mënyrë argëtuese dhe të shoqërueshme për të kaluar kohën e tyre, një pakicë e vogël zbulon se të luash me slot machines ose bingo mund të bëhet problem.

Shumë klientë as që e shohin bingon si kumar; megjithatë, bixhozi mund të prekë njerëzit dhe disa janë më të prekshëm se të tjerët, ashtu siç mund të jenë me alkoolin dhe drogat e tjera.

Në Shipleys ne e marrim seriozisht çështjen e problemit të lojërave të fatit. Ne gjithashtu marrim përgjegjësinë për mbrojtjen e klientëve tanë duke ofruar një mjedis të sigurt dhe të përgjegjshëm në ambientet tona, si dhe duke u angazhuar për të ofruar mbështetje për ata që e kanë të vështirë të kontrollojnë lojërat e fatit.

Ky udhëzues u drejtohet TË GJITHË klientëve, duke ofruar informacione dhe këshilla të dobishme për t’i ndihmuar të gjithë të luajnë me përgjegjësi, të shmangin problemet dhe Keep It Fun.

Megjithatë, në të njëjtën kohë, ofron edhe ndihmë dhe këshilla praktike për ata që mund të kenë vështirësi të mbajnë kontrollin e lojërave të fatit.

Ofrohet informacion se si të vetëpërjashtoheni vullnetarisht në nivel kombëtar nga klubet e bingos me bazë tokësore dhe AGC në MB (Mbretëria e Bashkuar). Gjithashtu informacione se ku mund të gjeni më shumë ndihmë të specializuar, nëse kërkohet, nga agjencitë kryesore mbështetëse si GamCare.

SI MUND TË NDIHMOJMË PËR TË MBANI TË ARGËTUESHME?

Duke ju ndihmuar…
Jini të sigurt se ne duam vetëm më të mirën për klientët tanë dhe ne do t’ju ofrojmë ndihmë dhe mbështetje për t’ju ndihmuar të mbani kontrollin e kumarit tuaj duke:

Këshilla…
Sigurimi që stafi ynë është plotësisht i trajnuar duke i mundësuar ata të këshillojnë klientët se si të marrin ndihmë.
Flisni me një anëtar të stafit për të parë testin tonë të vetë-vlerësimit për t’ju ndihmuar të identifikoni nëse keni një problem me lojërat e fatit.

Vetëpërjashtimi…
Ofrimi i opsionit për t’u vetëpërjashtuar në nivel kombëtar nga të gjitha klubet bingo në MB, si dhe për t’u vetë-përjashtuar nga vendet e lojërave në rrugë të mëdha (AGC). Skema parandalon çdo vizitë të mëtejshme për një minimum prej 6 muajsh. Ju mund të regjistroheni lehtësisht në skemën kombëtare duke folur me një nga menaxherët tanë. Përndryshe, ju mund të vetëpërjashtoheni në nivel kombëtar duke ndjekur procesin e detajuar në faqen e internetit të Shoqatës Bingo – www.bingo-association.co.uk
Sigurimi i informacionit që detajon se si të parandaloni dhe kontrolloni problemin e kumarit
Duke punuar ngushtë me bamirësi dhe grupe mbështetëse që ofrojnë ndihmë për lojtarët me probleme.

Vendosja e kufijve…
Flisni me një anëtar të stafit për të mësuar se cilat makineri mund t’ju ofrojnë mundësinë për të vendosur kufizime në sasinë e kohës ose parave që dëshironi të shpenzoni kur luani në ambientet tona.

SI MERR NDIHMË?

Nëse mendoni se bixhozi juaj mund të dalë jashtë kontrollit, bëjini vetes pyetjet e mëposhtme….

 • A mendoni se e keni vënë në rrezik arsimimin ose punën tuaj për shkak të lojërave të fatit?
 • A i ndiqni humbjet duke vazhduar të luani kumar kur jeni në një seri humbjesh?
 • Kur fitoni, keni një dëshirë të madhe për të fituar më shumë?
 • A luani ndonjëherë kumar derisa të mbeteni plotësisht pa para?
 • A keni gënjyer, vjedhur ose keni marrë hua për të marrë para për lojërat e fatit?
 • Jeni të gatshëm të shpenzoni paratë tuaja për ndonjë gjë tjetër?
 • A luani ndonjëherë kumar për më gjatë, apo më shpesh, nga sa kishit planifikuar?
 • A luani ndonjëherë kumar për t’i shpëtuar elementeve negative të jetës suaj?
 • A ndiheni në depresion apo vetëvrasës për shkak të lojërave tuaja të fatit?
 • A keni shitur ndonjëherë ndonjë pasuri për të marrë para për të luajtur bixhoz ose për të paguar borxhet e lojërave të fatit?

SKEMA VETËPERJASHTIMI MBARË KOMBËTARE

Cilat janë opsionet e mia për vetëpërjashtim?

Nëse dëshironi të përjashtoni nga Shipley Estates Ltd (ose ndonjë operator tjetër bingo ose AGC me bazë tokësore), do të regjistroheni automatikisht në skemën kombëtare.

Skema kombëtare e vetëpërjashtimit i mundëson një klienti të vetëpërjashtohet nga çdo klub bingo në Mbretërinë e Bashkuar me vetëm një kërkesë. Ne gjithashtu e ofrojmë këtë lehtësi në qendrat tona të lojërave për të rritur. Ju lutemi pyesni një nga ekipi ynë për detaje të mëtejshme të skemës, duke përfshirë termat dhe kushtet.

Pyetni një anëtar të ekipit tonë i cili do të flasë me ju për vetë-përjashtimin dhe do t’ju flasë gjatë procesit se çfarë përfshin dhe si të aplikoni. Nëse dëshironi të aplikoni, do të na duhen disa detaje themelore së bashku me një foto dhe nënshkrim. Duke u bashkuar me skemën, ju jepni leje për të ndarë vetëpërjashtimin tuaj me operatorë të tjerë të bingos dhe AGC duke përdorur bazën e të dhënave të sigurt kombëtare.

Periudha minimale e vetëpërjashtimit që mund të kërkoni është gjashtë muaj dhe përjashtimi juaj do të mbetet automatikisht në fuqi për një periudhë të mëtejshme prej 6 muajsh, kohë në të cilën do të skadojë. Ju mund të aplikoni për rivendosje në çdo kohë pas periudhës së përjashtimit të deklaruar.

Ju jeni përgjegjës kryesor, megjithatë klubet bingo dhe AGC-të pjesëmarrëse në skemë do të bëjnë gjithçka që munden në mënyrë të arsyeshme për t’ju ndihmuar.

Nuk është e mundur të vetë-përjashtoheni vetëm nga Shipleys Bingo dhe AGC. Çdo klient që dëshiron të vetëpërjashtohet nga ndonjë prej ambienteve të Shipley Estates Ltd (ose çdo operator tjetër) do të duhet të bashkohet me skemën kombëtare.

Ne do t’ju rekomandonim që të përjashtoni veten nga të gjitha format e tjera të lojërave të fatit që përdorni ose mund të tundoheni t’i përdorni, si kazinotë, pikat e basteve dhe faqet e lojërave të fatit në internet.

ÇFARË TË BËJ NËSE MENDOJ SE KAM NJË PROBLEM?

Rimarrja e kontrollit…

Hapi i parë për të rimarrë kontrollin është të jesh i sinqertë me veten dhe të pranosh se mund të ketë një problem.

Bisedoni me menaxherin e detyrave në konfidencë në Shipleys Bingo ose AGC tuaj lokale. Ata i kuptojnë çështjet e përfshira dhe mund t’ju japin informacion ose t’ju vënë në kontakt me këshilltarë të kualifikuar. Përndryshe, flisni me dikë tjetër që mendoni se mund t’i besoni.

Hapat praktikë për t’ju ndihmuar të fitoni kontrollin…

 • Ndaloni të gjitha lojërat e fatit për të thyer zakonin.
 • Kërkojini dikujt të cilit i besoni të trajtojë paratë tuaja për një kohë të caktuar (p.sh. tre muaj).
 • Lini kartat tuaja të parave të gatshme, debitit ose kreditit në shtëpi dhe sillni me vete vetëm një sasi të kufizuar parash.
 • Përdorni një kalendar për të shënuar çdo ditë që nuk luani kumar, në mënyrë që të shihni përparimin që bëni.
 • Shpërblejeni veten pas një periudhe “pa lojëra fati” duke e trajtuar veten me disa nga paratë që keni kursyer.
 • Nëse gjithçka tjetër dështon – ndaloni kumarin. Aplikoni për Vetëpërjashtim duke folur me një nga ekipi ynë dhe përjashtoni veten nga të gjitha klubet bingo dhe AGC brenda zonës tuaj lokale.

 

Mbani mend – merrni një ditë në një kohë… Jini optimist – mund të fitoni kontrollin

SI MERR NDIHMË?

Nëse ju ose dikush që njihni nuk është në gjendje të kontrollojë kumarin e tyre, shoqatat e mëposhtme janë në dispozicion për t’ju ndihmuar:

Linja Kombëtare e Ndihmës për Kumarin: 0808 8020 133 Informacion, këshilla dhe këshillim për individët, familjen dhe miqtë e tyre që kanë shqetësime në lidhje me problemin e lojërave të fatit. www.gamcare.org.uk

Kumarxhinjtë Anonim është një shoqëri e vetë-ndihmës e kumarxhinjve kompulsivë që duan të adresojnë problemet e tyre të kumarit. Organizata e tyre simotër Gam Anon drejton grupe mbështetëse për partnerët/familjet e kumarxhinjve kompulsivë. Grupet mbahen çdo javë në mbarë vendin. www.gamblersanonymous.org.uk

Shoqata Gordon Moody Tel: 01384 241 292 Një bujtinë që ofron akomodim, këshillim dhe rehabilitim për kumarxhinjtë kompulsivë. www.gordonmoody.org.uk

Tel Linja Kombëtare e Borxhit: 0808 808 4000 Këshilla dhe mbështetje për të ndihmuar në trajtimin e borxheve në një mënyrë proaktive dhe të informuar. Paketat e vetë-ndihmës u dërgohen pa pagesë atyre që kanë probleme borxhi. www.nationaldebtline.org.uk